Salapolitsei vahistas olümpial ahvihäälitsusi teinud Leedu korvpallifänni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu korvpallimeeskonna fännid.
Leedu korvpallimeeskonna fännid. Foto: SCANPIX

Londoni ajalehe The Evening Standard andmeil vahistas salapolitsei olümpiamängudel ühe Leedu korvpallimeeskonna poolehoida, kes tegi tribüünidel ahvihäälitsusi.

Leedu ja Nigeeria vahelisel korvpallimängul saalis viibinud erariietes salapolitseinik vahistas ühe Leedu meeskonna fänni, kes mustanahaliste nigeerlaste suunas ahvihäälitsusi tegi. Mees viidi saalist otse politseijaoskonda. Vahistatud 32-aastane mees veetis öö trellide taga.

«Mitu purjus Leedu fänni lärmasid saalis ligi tund aega ja tegid ka ahvihäälitsusi,» rääkis üks korraldusmeeskonna liige. «Püüdsime neid korrale kutsuda, ent tulutult.»

Scotland Yard algatas salaoperatsiooni pärast pühapäevast Leedu ja Argentina kohtumist saadud vihjet, et Leedu toetajad rikkusid avalikku korda. Üks leedukatest tegi sel mängul pealtnägijate sõnul mustanahaliste saaliteenindajate suunas korduvalt ka natsižesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles