Võõrustajate kullaarve avanud sõudja võib Afganistani missioonile minna

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heather Stanning (paremal) koos partneri Helen Gloveriga rõõmustamas kulla üle,
Heather Stanning (paremal) koos partneri Helen Gloveriga rõõmustamas kulla üle, Foto: SCANPIX

Täna Londoni olümpiamängudel koos Helen Gloveriga naiste roolijate kahepaadi võistluse võitnud ja sellega Suurbritannia koduste mängude esimese kuldmedali toonud Heather Stanning võib juba sügisest Afganistani missioonile.

Stanningu sõjaväekarjäär algas juba 2008. aastal, kui ta veetis 18 kuud Kungingliku Suurtükiväe 32. rügemendis rühmajuhina. Pärast seda, kui tema sportlik andekus avaldas, otustas ta oma militaarkarjääri pausi teha ning keskenduda spordile. Käimasolevad olümpiamängud olidki sportlase peamiseks eesmärgiks.

Pärast olümpiavõitjaks tulemist ei unustanud ta tänada ka sõjaväekaaslasi. «Tean, et olete mulle kaasa elanud ja mind toetanud. Olen uhke, et olen seotud sõjaväega. Soovin teid näha, kui koju saabute,» ütles Stanning.

Tema väeosa teenib hetkel Afganistani missioonil ning Stanningu juhtohvitser kolonelleitnant Craig Palmer õnnitles oma alluvat suurepärase tulemuse puhul ning kinnitas, et tema kolleegid elasid kuldmedaliga lõppenud võistlusele kaasa.

«Sõdurid Kuningliku Suurtükiväe 32. rügemendist vaatasid tema etteastet oma Afganistanis asuvas baasis ja elasid talle kaasa. Olen kindel, et tema saavutus andis neile insipiratsiooni ja ootame teda veel selle aasta jooksul tagasi rügemendi juurde,» sõnas Palmer. «Tean, et ta ootab väga võimalust järgmisel aastal koos oma sõduritega Helmandi provintsis toimuval missioonil osaleda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles