Murtud selg ei murdnud olümpiavõitja vaimu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kristjan Jaak Kangur
Copy
Daniele Molmenti.
Daniele Molmenti. Foto: SCANPIX

Meeste kärestikuslaalomis tuli ühesüstal olümpiavõitjaks itaallane Daniele Molmenti, keda viie aasta eest ähvardas märksa mustem elumuutus - halvatuks jäämine.

Itaallane sattus 2007. aastal mootorrattaõnnetusse ja murdis selja. «Mu kaitseingel hoidis mind. Lendasin seitse meetrit nõlvast alla kuivanud jõesängi,» meenutas Molmenti Reutersi vahendusel juhtunut. «Tegelikult ei peaks ma üldse siin olema. Murdsin selgroolülid, kuid sada päeva hiljem istusin juba uuesti süstas,» lausus Molmenti.

Itaallane on nüüd omal alal võitnud kõik, mis võita annab – olümpiakulla, MM-tiitli, maailma karika ja EM-tiitli. «Viisin töö lõpule. Olen nii elevil, et hääl on läinud. Olen sellel spordialal esimene mees, kes on kõik võitnud, ja olen selle üle väga uhke,» sõnas Molmenti.

Kuldmedaliga kaasnev preemiagi on itaallasel juba mõttes investeeritud - ta plaanib selle eest osta uue Ducati mootorratta.

Tagasi üles