Novosjolovi alistanud Kelsey: teadsin, kuidas tema vastu vehelda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seth Kelsey
Seth Kelsey Foto: SCANPIX

Eile Nikolai Novosjolovi alistamisega eestlasi kurvastanud Ameerika vehkleja Seth Kelsey ütles, et ta teadis, kuidas Novosjolovi vastu vehklema peab.

«Teadsin, et pean teda pidevalt pinge all hoidma. Kui ma oleks talle ruumi andnud, olnuks talle väga raske vastu saada. Teadsin, et pean kohtumist domineerima,» sõnas Kelsey USA olümpiameeskonna pressilehekülje vahendusel.

«Sain aru, et pean tema vastu minema suhtumisega «mina ennast küll jalge alla tallata ei lase», sest muidu olnuks raske,» ütles USA vehkleja

Küsimusele, millal ta teadis, et suudab Novosjolovit võita vastas ameeriklane: «Pärast seda, kui olin võitnud. Olen varem enne kohtumiste lõppu hooletuks muutunud, kuid täna olin väga keskendunud. Olin temaga varem kohtunud ja teadsin, mis elementides ta mind ületanud on,» ütles vehkleja

Kelsey võistlus ei piirdunud sugugi Novosjolovi alistamisega. Pärast eestlase konkurentsist lülitamist võitis ta järgmises ringis Silvio Fernandezi Venezuelast torgetega 15-9. Poolfinaalis pidi ta alla vanduma teisele Venezuela esindajale Ruben Limardo Gasconile 5-6.

Pronksikohtumises jäi Kelsey ühe torkega 11:12 alla Lõuna-Korea esindajale Jinsun Jungile. Olümpiavõitjaks krooniti Kelsey poolfinaalis alistanud Limardo Gascon.

Oma võistlusega tervikuna jäi USA esindaja rahule. «Oma varasemates olüpiavõistlustes olen pettunud, aga täna alistasin kolm (lisaks nimetatutele võitis ta avaringis Li Guojie – toim) head vehklejat. Minu esitus oli USA meeste epeevehklemise viimase aja parim. Muidugi oleksin tahtnud medali võita, kuid tunnen, et andsin endast kõik, mis anda oli,» võttis neljanda kohaga saanud Kelsey oma võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles