Eesti suurim triatlonifestival stardib eeloleval nädalavahetusel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse start.
Võistluse start. Foto: Avo Soidla

Kolmandat korda toimuv Tristar Estonia triatlonivõistlus toob kolme päeva jooksul Pühajärvele starti kokku ligi 1200 sportlast 16 riigist.

Meeskonnana on esindatud ka Eesti suusakoondis. Oma ujumisoskuseid näitab Peeter Kümmel, rattaga sõidab Jaak Mae ning jookseb Raido Ränkel. Naiste arvestuses osaleb käimasolevalt olümpialt kõrvale jäänud purjetaja Marjaliisa Umb ning Meeste arvestuses näitavad oma sportlikku vormi Tartu linnapea Urmas Kruuse ning telenägu Raivo Rimm.

Võistlus saab avapaugu juba sellel reedel kell 18.00 heategevusliku jooksuga Tallinna lastehaigla ja Pühajärve pargi korrastamise toetuseks. Laupäeval stardivad üle 200 lapse 11,1 km distantsile ja pärast seda antakse 33,3 km start. Nädalavahetuse põhisündmusel Tristar111 Estonial osalejatele antakse start pühapäeval kell 11.00.

Oma eelmise aasta võitu on saabunud kaitsma sakslasest endine Ironmani distantsi maailmameister Thomas Hellriegel, kellele astub vastu Eestlaste enda raudmees Kirill Kotšegarov (eelmise aasta teine).  Lisaks on stardis heas vormis iirlane Bryan McCrystal ja ukrainlane Andrey Jastrebov, kelle eesmärgiks on samuti kuldmedal. Naistest püüavad kõrgeid kohti soomlannad Merja Kiviranta, Tiina Boman ja taanlanna Tine Holst, kellele pakub konkurentsi tänavune poolpika triatloni (1,9 + 90 + 21 km) Eesti meister Alma Sarapuu.

Võistluse käigus läbitakse kõigepealt 1km Pühajärves ujudes, seejärel panevad võistlejad ennast proovile 100km pikkusel rattarajal mööda Lõuna-Eesti kuppelmaastiku, kus kogutakse kokku ligi 1100 tõusumeetrit, et pärast kõike seda mööda Pühajärve rannajoont viimased 10km joostes läbida. Finiš paikneb Pühajärve Spa Hotelli pargis, milleni jõudmiseks kulub esimestel võistlejatel natukene üle kolme tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles