Karpak peab veel mehistuma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Liis Treimann

Finn-klassi purjetaja Deniss Karpaki jaoks lõppesid Londoni olümpiamängud loodetust varem, sest medalisõitu pääsenud kümne parema sekka ta ei jõudnud.


Reedel sõideti Finn-klassi 9. ja 10. võistlussõit, mis andsid Karpakile kaks 11. kohta ja ka üldarvestuses platseerus Eesti purjetaja 11. kohale.

«Olen Denissi esitusega rahul. Parimatele jääb ta veel nii vaimselt kui ka füüsiliselt alla, aga näitas siin stabiilset sõitu,» kommenteeris võistlust Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas. «Ta oli kogu võistluse väga keskendunud ja kuuenda sõidu esikoht näitas, et medalilootus polnud päris alusetu. Deniss peab lihtsalt veel mehistuma ja läbi vintsutuste tugevamaks saama, purjetamine pole noorte ala.»  

Karpak vahetas pärast Pekingi OMi võistlusklassi, kolides Laser-klassist ümber Finni. Kallase sõnul on neli aastat olümpial medali võitmiseks siiski lühike aeg. «Purjetamises löövad läbi väga kogenud ja vaimselt tugevad sportlased, neli aastat on liiga lühike aeg, et olümpial tipptulemust püüda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles