Ateena kullamees: Bolti võib lüüa ainult Bolt ise

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sprinterid Tyson Gay (vasakul) ja Justin Gatlin teavad, et Usain Bolti löömiseks peavad nad ennast ületama.
USA sprinterid Tyson Gay (vasakul) ja Justin Gatlin teavad, et Usain Bolti löömiseks peavad nad ennast ületama. Foto: SCANPIX

Täna meeste saja meetri jooksus kuldmedalile jahti alustava Usain Bolti ümber on viimastel nädalatel keerelnud spekulatsioonid, nagu ei oleks maailmarekordimees tippvormis, kuid jamaikalase peakonkurendid USAst sellesse ei usu.

Valitsev USA meister Justin Gatlin, kes tuli 2004. aastal Ateenas sprindi olümpiavõitjaks, sõnastas olukorra Daily Telegraphiga vesteldes väga lihtsalt: «Ainus inimene, kes võib Bolti võita, on Bolt ise.»

Tagsihoidlikuks jääb ka kõigi aegade teise aja omanik Tyson Gay. «Ma ei tahaks küll öelda, et ta on haavatav. See mees on näidanud, et suuda joosta aegu nagu 9,5 või 9,6 või 9,7. Ta on ainus, kes on käinud seal, kuhu meie pole iial jõudnud.»

Samas ei tähenda sellised väljaütlemised, nagu ameeriklastel napiks motivatsiooni. Kaks aastat pärast olümpiavõitu positiivse dopinguproovi andnud, nelja-aastase karistuse ära kandnud, kuid ennast mitte kordagi süüdi tunnistanud Gatlin tahab oma maine puhtaks pesta. «Tänaseks on tegemist otsekui missiooni, mitte unistuse ega eesmärgiga,» lausus ta enesekindlalt.

Gay ei jõudnud kahekordse maailmameistrina Pekingisse saabununa seal aga finaaligi. «Tulin Londoni mängudele, olles indu täis. Tunnen, et olümpiamedal on nagu mu südamest puuduv osake,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles