Ässad näitasid 100 m eeljooksus head minekut

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: Liis Treimann

Londoni olümpiamängudel oli täna kavas ühe oodatuima ala, meeste 100 m jooksu eeljooksud. Ükski soosikutest ei vääratanud, kiireima aja jooksis üllatuslikult ameeriklane Ryan Bailey.

Esimese eeljooksu võitis Tyson Gay ajaga 10,08, teise Justin Gatlin ajaga 9,97. Oma jooksu võitis ka lõpumeetritel lonkinud Usain Bolt, saades ajaks 10,09. Samuti sai oma jooksus esikoha Asafa Powell ajaga 10,04.

Bailey jooksis võidutses oma jooksus ajaga 9,88, see on olümpial kõigi aegade kiireim esimeses ringis joostud aeg.

Kindlalt alustas ka valitsev maailmameister Yohan Blake, kes sai kirja aja 10,00. Samas jooksus oli stardis ka Marek Niit, kes aga piirdus 10,40ga.

Kodupubliku lootusi hoiab üleval Dwain Chambers, kes võitis viimase eeljooksu ajaga 10,02.

Meeste 100 m jooksu poolfinaalid on kavas homme kell 21.45 ning finaal joostakse kell 23.50.

Postimees toob lugejateni 100 m jooksu soosikute arvamused pärast tänast jooksu, puudu on vaid Blake’i arvamus, kuna jamaicalane keeldus kommentaare jagamast.

Tyson Gay (USA), 2007. aasta maailmameister

Aeg eeljooksus: 10,08

«Tundsin end päris hästi ja see oli hea jooks, tegin, mida pidin. Mu reaktsiooniaeg oli ka päris hea. Arvan, et panin täna välja umbes 75% oma võimetest. Nüüd lähen massaaži ja seejärel saan oma perega kokku ning puhkan homseks.»

Justin Gatlin (USA), 2004. aasta Ateena olümpiavõitja

Aeg eeljooksus: 9,97

«See oli hea jooks, rada oli superkiire, mul oli järjekordne hea päev. Olen oma tehnika kallal tööd teinud. Tahtsin täna lihtsalt pealtvaatajatele hea elamuse pakkuda, siin on maagiline õhustik.»

Ryan Bailey (USA), eeljooksude kiireim mees

Aeg eeljooksus: 9,88

«Teadsin, et kui püsin tervena, läheb kõik hästi. Jooksin võrdse aja oma isikliku rekordiga. Tahtsin lihtsalt rahulikult oma jooksu joosta, see oli üllatavalt lihtne. Alustasin meelega aeglasemalt, kuna minu eesmärk oli lihtsalt järgmisesse ringi pääseda. Mul pole mingeid pingeid peal, keskendun vaid iseendale ega pane teisi tähelegi. Peamine, et mul lõbus on.»

Usain Bolt (Jamaica), maailmarekordi omanik, 2008. aasta Pekingi olümpiavõitja

Aeg eeljooksus: 10,09

«Ootasin võitu, jooksen hästi ja olen õnnelik, treeningud on hästi läinud. Mu reaktsiooniaeg oli ka hea. Alguses natuke komistasin, aga mul on hea meel, et see juhtus eeljooksus. Ootan juba põnevusega homseid poolfinaale.»

Asafa Powell (Jamaica), 100 m jooksu kahekordne MM-pronks

Aeg eeljooksus: 10,04

«Tegin hea jooksu, aga võtsin tänast üsna kergelt.»

Dwain Chambers (Suurbritannia)

Aeg eeljooksus: 10,02

«Võid terve aasta GP-etappidel väga kiiresti joosta, aga suurvõistlustel peab kiiresti jooksma. Olin enne starti väga närvis. Publiku toetus oli imeline, mõtlesin endamisi, et saan hakkama. Nägin, kui palju publiku kaasaelamine Jessica Ennist aitas. Siin on väga kiire rada. Enne oli mu hooaja parim tulemus 10,25, nüüd on 10,02.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles