Maksasiirdamisel käinud Barcelona kaitsja soovib naasta detsembriks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Abidal (keskel) koos oma meeskonnakaaslaste Lionel Messi (paremal) ja Alexis Sancheziga (vasakul).
Eric Abidal (keskel) koos oma meeskonnakaaslaste Lionel Messi (paremal) ja Alexis Sancheziga (vasakul). Foto: SCANPIX

Jalgpalliklubi FC Barcelona prantslasest äärekaitsja Eric Abidal loodab pärast maksasiirdamise operatsiooni väljakule naaseda enne aasta lõppu.

32-aastane prantslane on jalgpallist eemal olnud alates aprillis tehtud maksasiirdamist. Keerukas operatsioon oli vajalik, kuna sportlasel avastati 2011. aasta märtsis  maksavähk. Abidal suutis märtsi keskel tehtud operatsioonist taastuda piisavalt kiiresti, et osaleda 28. mail toimunud Meistrite liiga finaalis Manchester Unitedi vastu, mille hispaania klubi 3:1 võitis.

Aasta pärast opetatsiooni teatati, et sportlane vajab maksasiirdamist, kuna kõik haigusega seotud probleemid polnud lahenenud. Käesoleva aasta 10. aprillil käis sportlane operatsioonil ning on nüüd alustanud juba treeningutega, et teha teine comeback lühikese aja jooksul.

«Olen alustanud jõusaalitreeningutega ja tunnen ennast hästi. Minu olukord läheb pidevalt paremaks ja loodan, et saan mängida enne detsembrit,» ütles Abidal klubi koduleheküljele. «Minu olukord on parem, kui kolm kuud tagasi. Järgin arstide juhiseid ja tunnen ennast hästi,» lisas ta.

Barcelona ostis suvel Hispaania eest EMil säranud Jordi Alba, et täita Abidalist tühjaks jäänud vasakkaitsja positsiooni, kuid vajaduse korral võib kogenud prantslane mängida ka keskkaitses.

Vaatamata terviseprobleemidele osales Abidal eelmisel hooajal 38 Barcelona kohtumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles