Evelin Talts: jõudu jäi puudu ja energia sai otsa

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Talts Londoni olümpial.
Evelin Talts Londoni olümpial. Foto: Liis Treimann

Londoni olümpial tiitlivõistluste debüüdi teinud 35-aastane Evelin Talts lõpetas vihmasajus kulgenud naiste maratoni 103. kohal ajaga 2:54.15.

«Raske oli. Ma ei saanud kahes punktis oma sööki kätte, jõudu jäi puudu ja energia sai otsa. Rada oli raske, vihmaga oli päris keeruline joosta, aga pidasin lõpuni vastu, kuigi kannatamist oli kõvasti,» sõnas väsimusest hoolimata naerusuisena püsinud Talts. «Panin geeli ja tableti teibiga joogipudeli külge, aga kahes punktis ei saanud ma neid kätte. Geel lihtsalt kukkus mul näpu vahelt ära, sest teip tuli lahti, aga ühte glükoositabletti polnud enam pudeli küljes. Panin eile joogipudelid valmis ja see oli lihtsalt päeva jooksul transpordi käigus kuhugi ära kadunud. Olen jälle targem ühe kogemuse võrra, järgmine kord tean, et need tuleb hommikuks jätta.»

Varem oli Talts eesmärgina käinud välja parandada isiklikku rekordit 2:39.15, aga sellest jäi ta täna kaugele. Ajaga 2:23,07 olümpiavõitjaks tulnud Etioopia esindajale Tiki Gelanale kaotas eestlanna 31 minuti ja kaheksa sekundiga.

«Seda vaatasin tegelikult juba eile, et isiklikku rekordit ei tule,» tunnistas Talts. «Oleksin muidugi tahtnud kahe tunni ja 45 minuti kanti joosta, aga rada oli raske ja vihm mõjutas ka, tossud olid juba alguses rasked. Ei olnud täna õiget tunnet.»

«See rada oli ikka suhteliselt keeruline, hästi palju oli igasuguseid pöördeid, laugeid ja pikki tõuse, palju oli munakiviteid ja plaatide peal keerutamist, see väsitab päris palju,» lisas ta.

Samas nentis Talts, et 35-aastasena olümpiamaratoni läbimine on juba saavutus omaette. «Juba see on võit, et siin olen,» hindas ta. «See oli mu elu seitsmes maraton alles. Maraton tahab natuke jooksukogemust, mul jäi võib-olla kogemusest, eriti suurvõistluse kogemusest, kõik oli minu jaoks nii uus. Järgmine kord olen targem.»

Kas see tähendab, et nelja aasta pärast Rio de Janeiros on ta jälle stardis? «Üritan kindlasti,» vastas Talts naeratades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles