Bolti ja Blake’i ohustanud Gatlin sai võistluskeelu järel Eestist uue hoo

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin (keskel) õnnitlemas Yohan Blake'i. Paremal võitu tähistav Usain Bolt.
Justin Gatlin (keskel) õnnitlemas Yohan Blake'i. Paremal võitu tähistav Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel 100 m jooksus Usain Bolti ja Yohan Blake’i järel pronksmedali võitnud ameeriklast Justin Gatlinit teavad hästi ka Eesti kergejõustikusõbrad.

2006. aastal määrati Gatlinile dopingu tarvitamise eest nelja aasta pikkune võistluskeeld ning uuesti sportima hakates oli Gatlinil raskusi võistluste leidmisega, kuna keegi ei tahtnud dopinguplekiga sportlast oma võistlustel näha. Abikäe sai ta toona Eestist, kus ta sai asuda kahel korral stardijoonele.

Esimese stardi pärast võistluskeelust vabanemist tegi Gatlin mäletatavasti Eestis, kui ta osales 3. augustil Rakveres toimunud Kuldliiga etapil. Toona oli tema tulemuseks 10,24, mis andis talle esimese koha.

Gatlini tagasitulek tekitas suurt huvi toona ka rahvusvahelises meedias ning seetõttu oli Eestisse Kuldliiga võistlust jälgima tulnud ka suurte uudisteagentuuride reporterid.

Teise stardi tegi Gatlin pärast võistluskeeldu samuti Eestis, kui ta sai 8. augustil Kadriorus toimunud võistlusel kirja 10,17, mis andis taaskord esikoha.

Nendest võistlustest on nüüd möödas kaks aastat ning Londoni OMil sai ta kirja aja 9,79, mis andis talle ülitugevas finaalis kolmanda koha.

Usain Bolti võidutulemuseks oli eile 9,63 ning teise koha saanud Yohan Blake läbis distantsi 9,75ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles