Tiitlikaitsja unustati Londoni olümpiale registreerida

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valerie Adams kuulitõuke eelvõistlusel.
Valerie Adams kuulitõuke eelvõistlusel. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa olümpiakoondise ametnikud unustasid Londoni olümpiamängudele üles anda naiste kuulitõuke tiitlikaitsja Valerie Adamsi.

Uus-Meremaa koondise esindajad ei osanud juhtunule mingit loogilist selgitust anda, vahendab ajaleht New Zeland Time.  «Peame juhtunut uurima, hetkel ei oska öelda, kuidas selline asi juhtus,» kommenteeris koondise esindaja Dave Currie. «Oleme väga pettunud.»

Viga tuli ilmsiks vaid mõned tunnid enne naiste kuulitõuke eelvõistluse algust, mistõttu tuli Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt ja Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult Adamsi jaoks eriluba taotleda. Mõlemalt institutsioonilt vastav luba ka saadi ning Adams pääses siiski tiitlit kaitsma.

Täna peetud naiste kuulitõuke eelvõistlusel sai uus-meremaalanna tulemusega 20.40 teisena lõppvõistlusele. Finaal peetakse täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles