Usain Bolt: olümpial on reeglite osas liiga palju tähenärimist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

100 meetri jooksu olümpiavõitja Usain Bolti jaoks on mängud seni kulgenud suurepäraselt, ent üht-teist nurisemisväärset leidis temagi.

«Jumala eest, küll siin on palju reegleid,» kommenteeris Bolt pärast kullavõitu. «Mitte midagi ei või teha. Mul olid staadionile tulles tabletid kotis ja öeldi, et need on keelatud. Küsisin, miks. Öeldi, et reeglid on sellised. Mul oli ka hüppenöör kotis ja öeldi, et seegi on keelatud. Miks? Öeldi, et reeglid on sellised,» torises Bolt.

«Mis siis, kui ma pean kummipaela kaasa võtma, et end staadionil venitada? Ei tohi, sest reeglid on sellised. Väikeseid reegleid on väga palju ja minu meelest on need täiesti mõttetud,» lausus Bolt, kelle sõnul tuli tal jaburate reeglitega tegemist teha isegi enne 100 meetri jooksu finaali starti. «Üks mees käskis kõigil jooksjatel rivisse võtta. Me hakkame kohe olümpiafinaali jooksma ja siis kästakse meil korralikult ühes reas seista. Pisut imelik, kas pole?» leidis ta.

Samas kiitis sprinditäht olümpiastaadioni üldist atmosfääri. «Teadsin juba ette, et seal on selline õhkkond. Mul polnud vähimatki kahtlust, et publik on häälekas ja võimas ning staadion annab mulle tuntavalt energiat juurde,» lausus Bolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles