Pronksimees Gatlinile autsideri roll meeldis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: SCANPIX

Eilses Londoni olümpiamängude 100 m finaalis mõneti üllatuslikult pronksmedali võitnud ameeriklane Justin Gatlin ütles, et talle sobis olla nö «mees metsast».

«Autsaideri roll on hea, sest siis on võimalik paremini keskenduda. Saad minna rajale ja teha oma jooksu, võistelda enda jaoks,» ütles pronksimees Eurospordile antud intervjuus.

«Kui oled maailma tipus, oled kõigil pidevalt hambus. Mõne väikse eksimuse või kaotuse korral kõik arvavad, et oled konkurentsist väljas ja siis pead ennast tõestama. Boltiga oli täpselt nii, kuid ta tuli ja näitas kõigile, mis klassist mees ta on,» jätkas Gatlin.

Juba poolfinaalis väga head minekut näidanud ja kiireima aja jooksnud Gatlini pronksmedal polnud küll suurüllatus, kuid Asafa Powelli ja Tyson Gay võimalusi pidas suurem osa spordisõpradest ilmselt suuremaks.

Eilne medal on Gatlinile juba neljandaks autasuks olümpialt – esimesed kolm medalit võitis ta Ateenas, kus tuli 100 m jooksus olümpiavõitjaks, 4x100 m teatejooksus sai hõbemedali ning 200 m jooksus pronksmedali. Lisaks sellele tuli Gatlin 2005. aastal Helsingis kahekordseks maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles