EOK president Mart Siimann: finaali ajal tundsin uhkust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siimann
Mart Siimann Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann tunnistas, et Londoni olümpial kreeka-rooma maadluse raskekaalus hõbeda võitnud Heiki Nabi otsustavate matšide vaatamine tekitas hinge uhke tunde.  

«Kõige suurem pinge oli ikka selle matši ajal, kus Heiki kindlustas omale koha finaalis,» sõnas Siimann. «Finaali ajal oli juba hinges nii uhke tunne, et oleme võitnud hõbemedali. Selle saavutuse juures tuleb ju meenutada ka seda, kui raskeid aeg pidi Nabi üle elama. Väga palju oli ju kahtlejaid ka tema kaaluvahetuse suhtes, ent koos treener Henn Põllustega tõestasid nad oma valiku õigust.»

Hõbedase maadlusõhtuni valitses Eesti olümpiaesinduses medalipõud. Siimann oli juba igaks juhuks mõelnud valmis laused, mida täiesti medalita jäämise korral öelda. Kergendunult märkis ta nüüd, et need sõnad võib unustada. «Pealegi ootab meid ju teisipäeva õhtul kettaheite finaal,» meenutas ta.

Olümpia eel vaagis Siimann, et Londonis võistleb kuus varem tiitlivõistlustel medalini jõudnud atleeti või tiimi. «Üks mees tõi nüüd medali ära, neljapaat sai samuti väga kõrge neljanda koha ja Deniss Karpaki 11. koht näitab tema praegust taset,» loetles president. «Ootusi ei täitnud vaid Nikolai Novosjolov ja Martin Padar.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles