Hispaania korvpallikoondis kaotas meelega, et vältida kohtumist USAga?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlikud Hispaania korvpallikoondise liikmed.
Mõtlikud Hispaania korvpallikoondise liikmed. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel sai Hispaania korvpallikoondis eile teise kaotuse, kui B-alagrupi kohtumises jäädi 82:88 alla Brasiiliale. Lõpptulemus tähendas seda, et brasiillased said alagrupis teise ja hispaanlased kolmanda koha.

Kohtumisel oli suur kaal ka seetõttu, et matši võitja paigutati USAga samasse tabelipoolde ning kaotajal on võimalus ameeriklastega kohtuda alles finaalis. Juba enne matši räägiti, et hispaanlased võivad kohtumise meelega kaotada, et vältida võimalikku poolfinaalkohtumist USAga.

Eilne kohtumine sisendas paljudes seda arvamust, kuna Hispaania võitis avaveerandi 26:17, poolajaks juhiti 44:38 ja kolmanda veerandaja järel oli valitsevate Euroopa meistrite edu 66:57. Viimasel veerandil lasti brasiiillastel visata koguni 31 punkti ja nii võttis Lõuna-Ameerika meeskond 88:82 võidu.

Pärast kohtumist lükkasid hispaanlased aga kõik jutud ümber, et nad oleksid meelega kaotanud. «Meie meeskond ei ole selline ja me ei mängi niimoodi. Läheme väljakule alati sooviga võita. Alati!» teatas hispaanlaste tagamängija Jose Calderon BBC-le.

Ääremängija Felipe Reyes lisas, et meedia erinevad spekulatsioonid on neid palju häirinud. «Loomulikult see segab meid. Oleme professionaalid ja me tahame alati võita. Sellest räägiti enne kohtumist ja see segas meid. Nüüd tahame selle unustada ja keskenduda järgmisele mängule,» märkis Reyes.

Hispaania läheb nüüd veerandfinaalis vastamisi Prantsusmaaga ning selle kohtumise võitja mängib poolfinaalis Venemaa ja Leedu vahelise duelli võitjaga.

Veerandfinaalid:

Brasiilia – Argentina

USA – Austraalia

Prantsusmaa – Hispaania

Venemaa – Leedu

Poolfinaalid:

Brasiilia/Argentina – USA/Austraalia

Prantsusmaa/Hispaania – Venemaa/Leedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles