Hiina juhib medalitabelit, Eesti 53. kohal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi tõi Londoni OMilt Eestile hõbemedali, kuid 2020. aasta OMil ei pruugi kreeka-rooma maadlus enam olümpiakavas olla.
Heiki Nabi tõi Londoni OMilt Eestile hõbemedali, kuid 2020. aasta OMil ei pruugi kreeka-rooma maadlus enam olümpiakavas olla. Foto: Liis Treimann

Alates eilsest on Londoni olümpiamängude medalitabelis tänu Heiki Nabi hõbedasele autasule ka Eesti ning praegu jagatakse 53. kohta. Sarnaselt Eestile on üks hõbemedal veel Küprosel, Guatemalal, Malaisial, Tail ja Taipeil.

Esikohta hoiab medaliarvestuses Hiina. Hiinlased on seni võitnud 31 kuldset, 19 hõbedast ja 14 pronksist autasu. Kokku on neil seega 64 medalit. Teisel kohal on USA, neil on ette näidata 29 kuldmedalit, 15 hõbemedalit ja 19 pronksmedalit. Seega on neil kokku 63 autasu.

Edukalt esinevad kodustel mängudel ka Suurbritannia sportlased. Medalitabelis kolmanda positsiooni haaranud brittidel on 18 kuldmedalit, 11 hõbemedalit ja 11 pronksmedalit. Kokku on neil 40 autasu.

Viimastel päevadel maadluses mitmeid kuldmedaleid võitnud Venemaal on koos seitse kuldmedalit, 17 hõbemedalit ja 18 pronksmedalit ja sellega ollakse üldisese medalitabelis kuuendad.

Eesti lähinaabritest on Rootsi ühe kulla, kolme hõbeda ja kahe pronksiga 29. kohal, Leedu on ühe kulla ning ühe pronksiga 36. kohal. Lätil ja Soomel on veel medaliarve avamata.

Vaata medalitabelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles