400 m tõkkejooksu võitja pühendas kulla lahkunud vanaemale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Sanchez avaldamas austust nelja aasta eest lahkunud vanaemale.
Felix Sanchez avaldamas austust nelja aasta eest lahkunud vanaemale. Foto: SCANPIX

Eile õhtul peetud 400 m tõkkejooksu kuldmedali võitnud Dominikaani vabariigi esindaja Felix Sanchez teatas, et pühendas oma olümpiavõidu nelja aasta eest surnud vanaemale.

2004. aasta Ateena olümpiamängudel samal alal triumfeerinud Sanchez sai Pekingi mängudel 400 m tõkkejooksu esimese ringi jooksu eel teada, et ta vanaema on surnud ning šokeeritud jooksja tulemuseks jäi 51,10, mis edasipääsu ei taganud.

«See oli minu jaoks väga keeruline päev. Minu süda polnud võistlusrajal,» kommenteeris sportlane ebaõnnestunud võistlust reporteritele. Ka neli aastat hiljem oli Sanchezi vanaema mõtetes temaga, kuid seekord motivaatori, mitte enam šokeeriva teadmisena.

Eilset finaali joostes oli Sanchezi naelikutele kirjutatud vanaema nimi (Abuela) ja sportlase võistluskostüümi all oli pilt endast koos vanaemaga. Pärast esimesena finišeerimist võttis võidumees pildi välja, asetas selle võistlusrajale ja suudles seda.

«Tahtsin talle lihtsalt uhkust valmistada, seepärast kirjutasin tema nime oma naelikutele,» ütles ta reporteritele pärast olümpiavõitjaks tulemist. «Sellel päeval Pekingi olümpiamängude ajal, kui ta suri, minu süda murdus. Seepärast jooksingi tema pilti oma südamele lähedal hoides.»

Sanchezi võit tuli üsna suure üllatusena – ta valiti küll 2003. aastal maailma parimaks kergejõustiklaseks, kuid viimastel aastatel tema tulemused nii säravad pole olnud. Pärast 2004. aastat polnud sportlane suutnud oma meelisalal 48 sekundi piiri ületada. Ka sel hooajal oli enne olümpiamänge tema parimaks tulemuseks 48,56. Finaalis püstitas 34-aastane sportlane käimasoleva hooaja tippmargiks 47,63.

Seistes autasustamispoodiumil ei suutnud Dominikaani vabariigile esimese medali toonud Sanchez emotsioone tagasi hoida ning nuttis õnnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles