Sel nädalavahetusel toimub Tartu Rulluisumaraton

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaraton.
Tartu Rulluisumaraton. Foto: Tarmo Haud

Pühapäeval, 12. augustil toimub 6. Tartu Rulluisumaraton, mis toob Eestisse 12 välisriigi esindajad üle maailma ning ühendab üle tuhande rulluisutaja.

7. augusti seisuga on Rulluisumaratonil kirjas 1196 rulluisutajat, neist 779 pikal ja 417 lühikesel distantsil. Eelmisel aastal registreerus üritusele kokku 1041 inimest, mis tähendab, et tänase seisuga on kirjas üle 150 inimese enam kui eelmisel aastal ning registreerimine veel kestab.

1. Tartu Rulluisumaratoni võitja Danila Ruusu on ka sellel aastal võidumõtetega rajal. «Kui meeskond on stardis, on sihid ainult esimese koha suunas. Tartu Rulluisumaratoni võit oleks kindlasti üks aasta suurimaid saavutusi. Arvestades võistluse taset, oleks see igati võrreldav maailmakarika etapi medalikohaga,» ütleb Ruusu võistluse taseme kohta.

Ka Kert Keskpaik, kes oli 2010. aastal Tartu Rulluisumaratonil parimaks, seab sihid esikoha suunas: «Ikka olen stardis võidumõtetega, aga konkurents läheb aasta aastalt tugevamaks ja võitmine seega keerulisemaks,» paljastab Keskpaik oma mõtteid.

Enne maratoni põhipäeva, sõidetakse 11. augustil 2. Tartu Rulluisusprint, lisaks toimuvad traditsioonilised Tartu Rulluisumaratoni lastesõidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles