Tanel Leok: MMil kuue hulka tulemine on saavutatav

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok Loketi etapil
Tanel Leok Loketi etapil Foto: Suzuki

Motokrossi MM-sarjas on kätte jõudnud aeg, mida saab nimetada viimaseks kolmandikuks. Tšehhis, Loketis sõidetud etapp oli selle aasta kaheteistkümnes, sõita jääb veel neli etappi. Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitev Tanel Leok, oli Loketis üheksas ja jätkab MM-sarjas kaheksandal kohal.

Kvalifikatsioonis sõitis Tanel Leok välja 12. koha. Avasõidus start kõige paremini ei läinud, kuid sõidu jooksul parandas eestlane oma positsiooni mõne koha võrra ja lõpetas 12. kohal. Teise sõidu start oli edukam, avaringilt tuli Tanel Leok viiendana, kuid pidi siis tunnistama MM-sarjas tema järel üheksandal kohal oleva Rui Goncalvese paremust ja lõpetas sõidu kuuendana. Etapi kokkuvõttes tähendas see talle üheksandat kohta.

«Hooaja alguses vigastada saanud jalg sai Lätis taas pisut haiget ja nüüd oli mul kaks nädalat treeningus pausi olnud. Hea on see, et peale Venemaa etappi arsti juures käik ja puhkus on taganud selle jalg enam valu ei tee,» kommenteeris Leok.

«Paus treeningus andis aga tunda, teise sõidu lõpus sai jaks otsa. Nüüd saab taas korralikult trenni teha. Loketi nädalavahetusega jäin rahule, kiirus oli hea. See, et teises sõidus ei saanud Goncalvesest mööda jäi pisut kripeldama, kuid õnneks oli selles sõidus palju positiivset,» jätkas Eesti Ekspressi hüüdnime kandev krossimees.

Tulevikku vaadates on Leok positiivne. «Usun, et saan nüüd, kus jalg muret ei tee, keskenduda headele tulemustele viimastel etappidel. TOP 6 hooaja kokkuvõttes on endiselt võimalik, viimasel neljal etapil peavad selleks asjad õnnestuma.»

Hetkel on Leok MMi üldtabelis 277 punktiga kaheksandal kohal. Kuuendat positsiooni hoidev Kevin Strijbosil on kogunud 319 punkti, seitsmendal kohal oleval Xavier Boogil on kogutud 306 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles