Tartu Rock palkas Ungari liiga suurima korviküti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Algaval hooajal taas Tartu Ülikool/Rocki nime kandev korvpallimeeskond on komplekteerimisega lõpusirgele jõudmas. Hiljutiste täiendustena sõlmiti leping 27-aastase ameeriklase Justin Ingramiga, kes hakkab meeskonnas täitma mängujuhi kohta. Samuti on käimas dokumentide kordaajamine selleks, et meeskonnaga saaks liituda Joosep Toome.

185 cm pikkune Ingram mängis möödunud hooajal Ungari liigas kümnendale kohale tulnud Debreceni Factum Spordis. Tema eelmisel hooaja 26 mänguga keskmiselt kogutud 24,6 punkti oli liiga parim näitaja. Lisaks andis ta keskmiselt 5,7 korvisöötu võttis 3,7 lauapalli ja tegi 2,4 vaheltlõiget mängus.

Alates 2007. aastast Euroopas mänginud Ingram veetis neli hooaega Prantsusmaa meistriliigas mängides seal nelja erineva klubi eest. Ülikoolikorvpalli mängis ta NCAA I divisjoni meeskonnas Toledo Rockets, kus ta oli meeskonna üks liidreid.

Tartu Ülikool/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tehti lõplik valik kahe mängija seast. «Pärast pikka valikut jäi sõelale kaks tagamängijat, juhtumisi mõlemad Ungari liigast. Ingrami puhul sai määravaks see, et korraliku taustauuringu järel saime teada, et tegemist on kõva töömehe ja heade liidriomadustega mängijaga. Temasugust mängujuhti, kes ka ise punkte tooks oleme otsinud ja loodetavasti suudab ta seda nüüd ka Tartus oma mänguga näidata,» sõnas Kullamäe.

Ingram peaks meeskonnaga liituma koos teiste välismängijate – tsentri Ivan Neljubovi ning ääremängija Egidijus Dimšaga – augusti teises pooles. Eesti koondise esindamisest loobunud Joosep Toome on aga juba Tartus ning tegeleb koos teiste mängijatega üldkehalise ettevalmistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles