Õed Bratuhhinad mängivad sügisest koos Prantsusmaal

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Bratuhhina.
Natalja Bratuhhina. Foto: FIVB

Kaksikõed Polina ja Natalja Bratuhhina, Eesti koondislased nii saali- kui rannavõrkpallis, valmistuvad praegu koos teiste koondisse pürgijatega Tallinnas MM- ja EM-eelvalikmängudeks.

Prantsusmaa kõrgliigas Terville`i Florange mänginud Polina saab uuest aastast uueks klubikaaslaseks Natalja, kes tuli möödunud aastal Limassoli naiskonnaga Küprose tšempioniks, vahendab volley.ee.

Florange naiskond langes kevadel Prantsusmaa tipppliigast, klubi juhid on võtnud kindlaks eesmärgiks eliitseltskonda tagasi pöörduda. Eestist pärit ründajad peavad aitama, selle eest saavad nad palka, kahepeale korteri ja auto.

Millal hooaeg algab?

Polina: 22. septembril on esimene mäng. Peaksime juba Prantsusmaal olema, 13. augustil on esimene trenn. Ega see Florange treeneritele meeldinud, et me kohe liituda ei saa, aga nad teavad, et koondise mängijad tuleb vabaks anda palve peale, mille föderatsioon esitab. Meie peatreener, rumeenlane, oli päris pahane.

Polina, millega seletad oma aina resultatiivsemat mängu möödunud hooajal? Olid kõrgeimas divisjonis paremuselt viies ründaja ja kuues punktitooja.

Sellise statistikaga oleks võinud saada häid pakkumisi ka teistelt klubidelt. Mul tekkis probleeme oma agendiga, lõpuks olid klubid juba komplekteeritud. Siis tegi Florange pakkumise mu õele. Ütlesin, et ok, jään veel üheks aastaks. Olen selles klubis juba kolm aastat mänginud, neljas läheb. Meil on seekord jälle tugev naiskond.

Kas prantslased värbavad mängijaid lühikeseks ajaks?

Mängija värbamine on päris kallis. Kui makstakse kümme tuhat eurot hooaja eest, siis teist sama palju tuleb klubil anda riigimaksudeks. Kui mängija kolm kuud ei mängi, näiteks suvel, siis tuleb klubil juurde maksta. Kaheaastane leping hõlmab 24 kuud, üheaastane reeglina kümmet kuud.

Kuidas jagunevad teie ülesanded palliplatsil – kes lööb nurgast, kes on diagonaal?

Polina: Mina olin nurgaründaja, jätkan samal kohal.

Natalja: Arvan, et hakkan diagonaalründajaks. Aga võin ja tahan ka nurgast lüüa.

Polina: Meie võistkonnas võtab diagonaal teatud asetuse juures ka servi vastu. Kui on vaja, siis on vaja, servi vastuvõttu harjutavad kõik.

Mida kujutab endast Prantsusmaa kõrgliiga naiste mängutase? Kas on paar tugevat klubi ja ülejäänud tunduvalt kehvemad?

Polina: Cannes`i naiskonda ei suuda keegi edestada. Keskmiste klubide vahel käib päris tihe konkurents, kuues võib vabalt teist naiskonda võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles