Jaan Kanter: Gerdil oli täna isegi võimalik kuld võtta, aga pronksil pole ka viga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kanter
Jaan Kanter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kettaheitja Gerd Kanter võitis Londoni olümpiamängudel oma hooaja parima tulemusega pronksmedali, heites viiendal katsel 68.03.

«Gerdil oli täna isegi võimalik kuld võtta, aga pronksil pole ka viga,» hindas kettamehe isa Jaan Kanter. «Alati võib rohkem tahta, aga olen rahul. Meie eesmärk oli pjedestaal, selle saavutasime.»

Olümpiavõitjaks tuli sakslane Robert Harting, kes heitis 68.27 ning hõbeda sai avakatsel 68.18 heitnud iraanlane Ehsan Hadadi.

«Täna oli vist üks ajaloo kõvemaid finaale,» arvas Jaan Kanter. «Lõpptulemus polnud just väga super, aga üldine keskmine oli väga tugev.»

Kanteri pronksiga oli rahul ka tema tiimijuht Raul Rebane. «See on väga suure pundi inimeste kollektiivne pingutus ja loobumine väga paljust,» nentis ta. «See, et Gerd tegi siin täna oma hooaja tipptulemuse ja võitis medali – paljud meist olid veendunud, et ta on selleks võimeline. Me ainult ei uskunud, et Hadadi niivõrd tugev on. Aga see on kvaliteedimärk, kui inimene teeb olümpiamängude finaalis oma hooaja tipptulemuse. Gerd on suureks kasvanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles