Pahur kullavõitja: oleksin olümpiarekordi hüpanud, aga fotograafid segasid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Uhhov oli sunnitud ühe hüppe tegema tavalises T-särgis.
Ivan Uhhov oli sunnitud ühe hüppe tegema tavalises T-särgis. Foto: SCANPIX

Kõrgushüppes kindla ülekaaluga olümpiavõitjaks tulnud venelane Ivan Uhhov oli pärast võistlust küll kullaga rahul, ent samavõrd tõre, et ei saanud olümpiarekordi ületamist proovida.

«Usun, et oleksin olümpiarekordist jagu saanud, kui mind ei oleks segatud,» torises Uhhov pärast võistlust. «Ent fotograafid hakkasid rajale trügima ja pidasin paremaks loobuda,» vahendab Reuters venelase sõnu.

Uhhov ületas ainsana 2.38, hõbeda saanud ameeriklane Erik Kynard sai jagu viis sentimeetrit madalamal asunud latist. Tänavu 2.39 hüpanud Uhhov tegi uut olümpiarekordit märkival kõrgusel 2.40 vihmasajus küll ühe ebaõnnestunud katse, ent otsustas siis fotograafide tõttu võistluse lõpetada. «Mind häirisid kaamerad ja medalitseremoonia ja see pagana T-särk,» kirus ta hiljem.

Viimase märkusega pidas venelane silmas oma võistlussärgi kadumist keset võistlust. Enda sõnul on tal alati kombeks see hüpete vahepeal seljast võtta, kuid seekord polnud särki pärast enam kuskil. Uhhov otsis pingi pealt ja pingi alt, kuid siis kutsuti teda juba hüppele ja seetõttu kinnitas venelane oma võistlusnumbri kiiruga kaasmaalaselt Andrei Silnovilt laenatud tavalise sinise T-särgi külge.

«Mu sõbrad on samuti väga üllatunud, sest nad ütlesid mulle, et nemad pole minu särki võtnud,» imestas Uhhov võistluse järel. Enne viimast hüpet katkestati võistlus aga naiste 200 meetri stardi pärast ja kohe seejärel uuesti naiste teivashüppe medalitseremoonia tõttu.

Neli aastat tagasi üritas Uhhov osaleda Lausanne’i võistlusel purjuspäi ja sai toona IAAFilt tõsise noomituse, videoklipp hüppesektoris ebaadekvaatselt käituvast Uhhovist sai aga internetis ülimenukaks. Kui üks briti reporter üritas juttu toonasele vahejuhtumile viia, vastas Uhhov pahuralt: «Ma ei taha sellest rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles