Olümpiakomitee ei luba Blake’il 400 000-eurost käekella kanda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yohan Blake oma väärtusliku käekellaga
Yohan Blake oma väärtusliku käekellaga Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline olümpiakomitee ei pruugi lubada Jamaica sprinteril Yohan Blake’il tänases 200 m jooksu finaalis kanda spetsiaalselt tema jaoks disainitud üle 400 000 euro maksvat kella.

Kõnealuse kella disainis talle spetsiaalselt Richard Mills, kell on kollastes ja rohelistes toonides nagu Jamaica koondise riietuski. Millsi ja Blake vahel oli kokkulepe, et sportlane peab kandma uhket aksessuaari 100 m ja 200 m finaalis, kuid olümpiakomitee ametnike üliagarus võib sundida Blake’il sellest kokkuleppest taganema.

Sponsorlepingute tõttu tohivad sportlased olümpiamängudel kanda vaid nende firmade riideid, mis on riigi olümpiakoondise sponsorid. Aksessuaaridena tohivad sportlased kanda vaid nende firmade toodangut, mis on olümpiamängude partnerid antud valdkondades. Kellade puhul on vastav leping sõlmitud fimaga Omega.

Kui Blake kannab kella ka tänaõhtuses 200 m finaalis, võib ta selle eest saada kopsaka trahvi. See pole sugugi esimene kord, kui Richard Mills mõnele sportlasele ainulaadse kella on disaininud, kuid ei tennisist Rafael Nadalile ega golfimängija Bubba Watsonile pole kella kandmine mingisuguseid probleeme valmistanud.

Londoni olümpia karme reegleid on halvustanud ka Blake'i kaasmaalane Usain Bolt, kellelt võeti enne 100 m finaali staadionile minnes ära näiteks hüppenöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles