Laeval pidutsenud Harting: ilmselt võttis keegi mu asjad endale suveniiriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting Londoni olümpiamängude medalitseremoonial.
Robert Harting Londoni olümpiamängude medalitseremoonial. Foto: SCANPIX

Kümme miljonit Saksamaa televaatajat rõõmustasid teisipäeva õhtul koos kettaheitja Robert Hartinguga, kes võitis Londoni olümpial kuldmedali. Päev hiljem sai aga terve maailm kuulda Hartingu seiklustest pärast suuri pidustusi. Bild.de uuris sakslaste olümpiasangari käest, miks mees olümpiakülla tagasi ei pääsenud ja kus ta täpsemalt magas.

Pärast heitevõistlust läks Harting kõigepealt kohalikule telekanalile intervjuud andma. «Seejärel läksin võitu tähistama Londonis asuvasse Saksamaa majja. Pärast seda jätkus pidu «MS Deutschlandil» (kruiisilaev, kus Saksamaa Olümpiakomitee võtab vastu oma olümpiasportlasi), kuid kui ma lõpuks koju tahtsin minna, siis olid paljud mu asjad varastatud,» rääkis Harting.

Puuduvate asjade nimekirja kuulus olümpiaküla akrediteering, toavõti ja treeningsärk. Õnneks sai Harting olümpiamedali kaela alles järgmisel õhtul.

«Laevale minnes järgnesid mulle mõned tundmatud inimesed Saksamaa majast,» rääkis kahtlustav Harting. «Ilmselt võttis keegi mu asjad endale suveniiriks kaasa.»

Kell 6.50 jõudis mees tagasi olümpiakülla ning kaks turvameest teda sisse ei lasknud. «Pidin tükk aega ootama, enne kui uue sissepääsukaardi sain,» kirjeldas värske olümpiavõitja totrat olukorda.

Väsinud sportlane tahtis kiiresti voodisse magama jõuda, kuid see polnud võimalik. «Vahepeal jõudsin magada laevas ühe tooli peal, kiirrongis ning lõpuks pikutasin olümpiaküla kontrollpunkti ees olnud vaibal,» selgitas ta. Harting rääkis, et noorena oli ta tihtipeale rongis maganud ning see ei olnud tema jaoks probleem.

Kell 8.10 hommikul lasti mees siiski tagasi oma tuppa ning esimese asjana sõi ta ära kolm tükki pitsat ja ühe hamburgeri ning kulistas alla ühe purgi külma koolat. «Hommikusöök oli tasu olümpiakulla ja hullu öö eest,» arutles peoõhtul šokolaadikooki ja rummkoolat tarbinud olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles