Ebaõnnesõdurist Hiina tõkkesprinter Xiang läheb Suurbritannias operatsioonile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiang
Liu Xiang Foto: SCANPIX

110 m jooksu kukkumisega lõpetanud ja oma Achillese kõõlust vigastanud Hiina tõkkesprindi kuulsus Liu Xiang läheb Suurbritannias operatsioonile.

Hiina meeskond kinnitas, et Xiang sai õnnetult lõppenud jooksus kõõluserebendi ja peab minema operatsioonilauale. «Opereeriv arst on ekspert, kes on teiste hulgas opereerinud ka David Bechamit,» ütles Hiina kergejõustiku võistkonna esindaja Du Zhaocai.

Xiang võitis 2004. aastal Ateenas olümpiakulla, kuid pidi koduseid olümpiamänge Achillese kõõluse vigastuse tõttu kõrvalt vaatama. Hiina kergejõustiku üks suurimaid staare suutis pärast vigastusprobleeme naasta ja võitis 2011. aastal Daegus peetud MMil 110 m tõkkejooksus hõbeda, kuid Londonis oli vigastus teda taas kummitamas.

Esimesel tõkkel kukkunud sportlane hüppas ühe jala peal distantsi lõpuni ja suudles sümboolselt viimast tõket. Järgmiste olümpiamängude ajal on ta juba 33-aastane.

110 m tõkkejooksu võitis ameeriklane Aries Merritt, teine suurfavoriit kuubalana Dayron Robles vigastas finaalis reie tagaosa lihaseid ega suutnud finaali lõpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles