ROKi president: Usain Bolt ei ole veel legend

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge.
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge avaldas arvamust, et Usain Bolt ei ole veel legendaarne sportlane.

Rogge’i arvates võib Bolti nimetada küll ikooniks, ent jamaikalane peab tema arvates oma suurust tõestama enam kui kahel olümpial. «Usain Bolti karjääri tuleb hinnata siis, kui see läbi on,» vahendab AP Rogge’i sõnu. «Näiteks Carl Lewis suutis võita medali neljadelt järjestikustelt mängudelt.»

Bolt ise arvas enne 200 meetri jooksu, et kui ta selle võidab, võib ta ennast legendaarseks sportlaseks pidada. Eile õhtul saigi temast läbi ajaloo esimene sportlane, kes on võitnud kahtedel mängudel järjest mõlemad sprindidistantsid. «Loodame, et Usain Bolt püsib vigastustest prii,» lausus Rogge. «Loodame, et tal jätkub motivatsiooni – ma usun, et jätkub... Las ta osaleb kolmedel, neljadel mängudel ja siis võib teda legendiks nimetada. Praegu on ta juba ikoon.»

Kui Bolt võitis nelja aasta eest Pekingis 100 ja 200 meetri jooksu ja 4x100 meetri teatejooksu, püstitades kõigil kolmel alal maailmarekordi, kritiseeris Rogge teda liigse publikule esinemise ja seeläbi konkurentide halvustamise eest, pälvides sellega hoopis ise avalikkuse meelepaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles