Rudisha: enne starti mõtlesin oma isale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Rudisha jooksis maailmarekordi ning tuli Londoni olümpiavõitjaks.
David Rudisha jooksis maailmarekordi ning tuli Londoni olümpiavõitjaks. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel esimese kergejõustiklasena  maailmarekordi jooksnud Kenya 800 meetri jooksja David Rudisha rääkis pärast võistlust, et enne stardipauku mõtles ta oma isale, kes kodus teleka ees kaasa elas.

Rudisha isa oli samuti väga edukas sportlane ning võitis 1968. aasta Mexico olümpiamängudel 4x400 meetri jooksus hõbemedali. «Mõtlesin enne starti oma isale, kes Londonisse kohale ei saanud tulla,» vahendab tensport.com Rudisha sõnu. «Isa on mulle suureks inspiratsiooniallikaks ning ma ei oleks siia jõudnud ilma temata.»

Värske maailmarekordimees rääkis, et ka tema isa oli soovinud purustada 400 meetri ilmarekordit, kuid ei saanud sellega hakkama.

Pekingi mängudelt pidi Londoni kullamees vigastuse tõttu eemale jääma, kuid usub, et see võis talle hoopis kasuks tulla. «Sellised asjad teevad tugevamaks. Ma olin siis veel väga noor ja õnneks ei olnud see minu viimane võimalus,» arutles 23-aastane Kenya jooksja.

Eile toimunud Londoni mängude 800 meetri jooksu finaali võitis Rudisha aegade kiireima aja 1.40,91ga ning tema imejooks innustas ka teisi mehi, sest ainult üks konkurent ei jooksnud uut isiklikku rekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles