Venemaa või Hispaania – kumb kohtub finaalis USAga?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Blatt
David Blatt Foto: Reuters/ScanPix

Londoni olümpia korvpalliturniiri täna peetavates poolfinaalides kohtuvad meeskonnad, kes on korra juba alagrupiturniiril omavahel heidelnud.


Vaevalt leidub palju neid, kes usuvad, et Argentina vanameistritest koosnev meeskond suudab USA staaridele ohtlik olla, ent põnevusetendust ­oodatakse Venemaa ja Hispaania vastasseisust. Alagrupiturniiril sai napi võidu Venemaa.

Tegelikult olid pinged suured juba veerandfinaalides. Näiteks Leedu alistanud Venemaa koondise ameeriklasest peatreeneri David Blati vererõhk tõusis nii kõrgele, et kohtumise lõpu eel hakkas veri ninast voolama.

Treeneri sõnul pole see esimene kord ja mängu juhtimist see ei segavat. Mehe mõtetes on vaid ees ootavad suured mängud. «Näen võimalust, et Londoni olümpia saab minu treenerikarjääri tähtsaimaks sündmuseks. Jäänud on ju veel vaid kaks kohtumist,» sõnas ta.

Samal ajal kui USA, Argentina ja Hispaania koondise liidrite jaoks on olümpia medalimängude pinge juba tuttav, on see Venemaa koondise praeguse põlvkonna jaoks täiesti uus kogemus. Just suuremad kogemused räägivadki poolfinaalis Hispaania kasuks.

«Valmistume selleks mänguks nagu igaks teisekski kohtumiseks. Meie jaoks on see lihtsalt üks järjekordne poolfinaal – viimaste aastate jooksul oleme neid mänginud palju. Püüame seegi kord võita ja olen kindel, et suudame Venemaa alistada,» rääkis Hispaania koondise mängujuht Jose Calderon.

Samas pääses Hispaania poolfinaali üle noatera. Veerandfinaalis olid nad Prantsusmaa vastu pidevalt kaotusseisus, mäng keerati enda kasuks alles viimase veerandaja lõpuminutitel.

Calderoni hinnangul polnud aga hispaanlastel selleski mängus vähimaidki probleeme. «Ma ei kahelnud meie võidus, sest tean, meil on väga enesekindel meeskond. Oleme aastate jooksul sattunud väga keerulistesse olukordadesse, kuid alati püüdnud näidata oma mängu,» sõnas kogenud tagamees.

Venemaale kaotanud Leedu koondise peatreener Kestutis Kemsura näeb aga Venemaa koondises jõudu, mis lubaks vastu hakata isegi suursoosik USA-le. «Venemaa meeskonnal on vajalikku kaitsejõudu ja tarkust. David Blati juhendamisel võivad nad ameeriklastele probleeme tekitada,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles