Austria spordiminister: lõpp olümpiaturismile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Darabos
Norbert Darabos Foto: SCANPIX

Austria jä Londoni olümpiamängudel medalita, vaatamata sellele, et suurvõistlusele lähetati lausa 70 sportlast. Riigi kaitse- ja spordiminister on sellises tulemuses pettunud ja ütles, et nüüdsest on olümpiaturistidega lõpp.

«Uus spordi edendamise seadus peaks kindlustama selle, et Austria ei tooda enam olümpiaturiste,» vahendab Austria spordi- ja kaitseiministeri Norbert Darabose sõnu Reuters.

Londoni mängudele 70 sportlast 21 erinevale alale võistlema saatnud Austria jäi tühjade kätega esimest korda pärast 1964. aastal Tokyos peetud olümpiamänge. Ministril on kõrini olukorrast, kus sportlased ei suuda suurvõistlusel piisavalt kõrget taset näidata.

«Me peame toetuste süsteemi muutma piisavalt kiiresti, et võita medaleid Rio olüpiamängudelt, või muidu langeme Luksemburgiga samale tasemele, nende sportlased ei suutnud samuti Londonis ühtegi medalit võita,» lisas Darabos.

Taliolüpial on austerlased märgatavalt edukamad olnud, näiteks kahe aasta eest peetud Vancouveri mängudel võitsid Austria esindajad 16 medalit, sealhulgas neli kulda.

Pekingi olümpialt teenisid Austria sportlased kolm medalit. Ludwig Paischer võitis toona kuni 60 kg meeste judovõistluselt hõbemedali, Mirna Jukic võitis pronksi naiste 100 m rinnuliujumises ning Violetta Oblinger-Peters tõi kanuusõidus samuti pronksmedali.

Käimasoleva sajandi edukaim oli Austerlaste jaoks aga 2004. Ateena suveolümpia, kust võideti 7 medalit ja sealhulgas kaks kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles