Venemaa sportlased ei suutnud Londoni OMil riigijuhtide ootusi täita

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov (vasakul) ja Dmitri Medvedev.
Sergei Ivanov (vasakul) ja Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi kantseleiülem Sergei Ivanov teatas juba enne Londonis toimuvate olümpiamängude lõppu, et nende jaoks on tänavused mängud läbikukkunud.

Venemaa võitis neli aastat tagasi Pekingis toimunud OMil 23 kuldmedalit ning medalitabelis haarati kokkuvõttes kolmas koht. Londoni olümpia eel seati eesmärgiks Pekingi tulemuse ületamine ja 25 kuldmedali võitmine, kuid praeguseks on selge, et sellega hakkama ei saada, kirjutab newsru.com.

Londonis on venelased võitnud 12 kuldmedalit ning üldises medalitabelis ollakse neljandad. Kolmandal kohal oleval Suurbritannial on ette näidata 25 kuldmedalit. Venemaal on lisaks ette näidata veel 21 hõbemedalit ja 23 pronksmedalit, kuid need ei paranda Ivanovi silmis üldist olukorda.

«Pekingi tulemuse kordamine on ebatõenäoline ja esimest korda jääme suveolümpial medalitabelis esikolmikust välja. Eriti valmistasid pettumuse laskjad, vehklejad ja ujujad,» sõnas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles