Korralduskomitee juht Coe: Rudisha maailmarekord on mängude tipphetk

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Coe
Sebastian Coe Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude korralduskomitee juht ja kahekordne olümpiavõitja Sebastian Coe ütles, et tema arvates on David Rudisha 800 m maailmarekord Londoni mängude tipphetkeks.

«Ma pole ilmselt erapooletu, kui seda ütlen, kuid arvan, et sellest (Rudisha maailmarekordist – toim) saab olümpiamängude tipphetk,» sõnas Coe.

1500 m jooksus 1980. ja 1984. aastal kuldmedalid võitnud, kuid oma meelisdistantsil 800 m jooksus kullata jäänud Coe on Kenya jooksja esituse üle väga rõõmus.

«Ma olen Davidi (Rudisha – toim) jooksu üle uhke, ma arvan, et tema jooks oli erakordne,» ütles 800 m maailmarekordit 1981. kuni 1997. aastani enda nimel hoidnud Coe.

«Selmet pingutada täpselt nii palju, kui olümpiavõiduks vaja on, tahtis ta teha midagi erilist. Ma olen õnnelik, et sain sellisele jooksule tunnistajaks olla,» jätkas kahekordne olümpiavõitja kiidulaulu.

Rudisha maailmarekord oli nende olümpiamängude esimene rekord kergejõustikus. Kõikide alade peale kokku on Londonis püstitatud 18 maailmarekordit .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles