Hispaania hoiab Euroopas esikoondise trooni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol.
Pau Gasol. Foto: AFP / Scanpix

Viimastel aastatel Euroopa korvpalli valitsev Hispaania koondis tõestas Londoni olümpial, et nad on endiselt Vana Maailma parimad, kui poolfinaalis alistati 67:59 Venemaa ja marsiti olümpiafinaali.


Kohtumise lõpus said hispaanlased end juba üsna kindlalt tunda, kuid esimesel kahel veerandajal võisid nende poolehoidjad ahastusest peast haarata. Venelased võitsid avapoolaja koguni 31:20 ja kõik paistis sel hetkel just nende taktikepi järgi minevat.

Siiski tegutses terve kohtumise jooksul suhteliselt kahvatult nende liider Andrei Kirilenko ja samamoodi jäi peaaegu olematuks tulevast hooajast karjääri NBAs jätkava tagamängija Aleksei Švedi panus.

Hispaania näitas aga poolfinaali võitmisega klassi – katastroofilise kahe esimese veerandaja järel tehti vaheajal sellest õiged järeldused ning Pau Gasoli ja Jose Calderoni punktide toel kindlustati endale teist olümpiat järjest koht finaalis.

Hispaanlased on nüüd koos Londoni olümpiaga viimasest seitsmest suurturniirist koguni kuuel jõudnud finaali – lisaks 2008. aasta OM-hõbedale on neil sellest perioodist ette näidata maailmameistri tiitel, kaks Euroopa meistri tiitlit ja üks EM-hõbe.

Finaalis läheb Hispaania taas vastamisi USAga, kes alistas eile hilisõhtul peetud poolfinaalis 2004. aasta olümpiavõitja Argentina 109:83.

Kolmanda koha kohtumine peetakse pühapäeval Eesti aja järgi kell 13 ning finaal on kavas kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles