Bahama lõpetas eile USA 28-aastase valitsusaja

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahama teatemeeskond. Vasakult: Michael Mathieu, Chris Brown, Ramon Miller ja Demetrius Pinder
Bahama teatemeeskond. Vasakult: Michael Mathieu, Chris Brown, Ramon Miller ja Demetrius Pinder Foto: SCANPIX

USA naiste 4x100 m teatenaiskond tegi eile ajalugu ja ületas 27 aastat kehtinud maailmarekordi, kuid pikemas teatejooksus sai USA meeste 28-aastane valitsemisaeg läbi.

Bahama võitis 4x400 m teatejooksus kuldmedali ja see oli viimase 28 aasta jooksul esimene kord, kui sellel distantsil ei võidutsenud USA koondis. Bahama koondis koosseisus Chris Brown, Demetrius Pinder, Michael Mathieu ja Ramon Miller jooksis välja aja 2.56,72 ja jättis Ühendriikide koondise hõbedale, vahendab Eurosport.

Kahe kirkama medali saatus otsustati viimases vahetuses, kui Bahama ankrumees Ramon Miller suutis viimase 100 meetriga mööduda USA viimast vahetust jooksnud Angelo Taylorist.

Ameeriklaste viimast vahetust jooksnud Taylor oli ilmselgelt pettunud. «Miller jooksis suurepärase vahetuse. Mul on tõesti meestest (oma meeskonnakaaslastest – toim) kahju. Ma ei suutnud traditsiooni jätkata,» sõnas Taylor.

«Ma tundsin ennast esimesel 300 meetril üsna hästi, kuid viimasel 100 meetril polnud ma piisavalt kiire,» tunnistas 33-aastane sportlane, kelle põhiala on 400 m tõkkejooks.

Bahama avavahetust jooksnud Chris Brown oli tulemusega rahul ja kasutas olukorra näitlikustamiseks kujundlikku kõnet. «Ükskõik kui väikse kirvega saab langetada suure puu. Meie oleme väike kirves ja USA on see suur puu ning saime sellega hakkama.»

Viimati kaotas USA koondis pika teatejooksu 1952. aasta Helsingi olümpiamängudel. 1980. aastal ei võidetud olümpiamänge, kuna Moskvas toimunud olümpiamänge boikoteeriti. 1972 aasta võistlusest ameeriklased loobusid. 2000. aastal USA võitis, kuid hiljem anti kuld Nigeeriale, kuna üks USA teatevõistkonna liige Antonio Pettigrew jäi vahele keelatud ainete tarbimisega.

USA koondist polnud aitamas LaShawn Merritt, kelle individuaalses 400 m jooksus tiitlikaitsmise üritus nurjus vigastuse tõttu. Manteo Mitchell murdis eeljooksus sääreluu ega saanud meeskonda aidata. 400 m jooksu olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Jeremy Wariner oli samuti vigastatud ega saanud teatejooksus osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles