Täna: Bolt läheb jahtima kolmandat kolmikut

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Täna õhtul peetakse meeste 4x100 m teatejooksu finaal ja seal selgub, kas Usain Bolt suudab taas korjata kolm sprindikulda ühelt suurvõistlustelt.

Maailma kiireim mees on sellega kahel korral juba hakkama saanud – 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel võitis ta 100 m, 200 m ja 4x100 m kuldmedalid püstitades ühtlasi ka kolm maailmarekordit.

Aasta hiljem Berliinis peetud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kogus Bolt samuti kolm kulda ja uuendas seejuures individuaaldistantsidel maailmarekordeid.

Eelmisel aastal Daegus peetud kergejõustiku MMil võitis Bolt 200 m jooksus kuldmedali ja uuendas Jamaica 4x100 m teatejooksu koondisega maailmarekordit, kuid 100 m jooksus tegi valestardi ja diskvalifitseeriti selle eest.

Londonis võitis ta mõlemad individuaalsed sprindid ja 4x100 m teatejooksus jõudis Jamaica finaali paremuselt teise ajaga. Eeljooksus olid ameeriklased Jamaica esindajatest sajandiku võrra kiiremad, kuid vaatamata sellele on Jamaica sprinterid täna kell 23:00 algavas finaalis suursoosikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles