Naabrite edu: Leedu võitis Londonis juba neljanda medali

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Šulkin
Jevgeni Šulkin Foto: SCANPIX

Viimastel päevadel on Eesti naaberriikidel Londoni olümpiamängudel hästi läinud – Läti võitis üleeile rannavõrkpallis oma esimese medali ja teenis eile BMX sõidus kulla, eile kasvatas Leedu medaliarvet nende kergekaalu poksija. Täna teenis teise koha Leedu aerutaja Jevgeni Šulkin.

Meeste ühekanuu 200 meetri pikkuse sprindivõistluse võitis Juri Tšeban Ukrainast ajaga 42,291 sekundit ja Šulkin tõi Leedule hõbemedali ajaga 42,792. Pronksmedali teenis Venemaad esindav Ivan Ivan Štul, kellel kulus distantsi läbimiseks 42,835 sekundit.

Nüüd on Leedu Londonist võitnud neli medalit – nende autasude arve avas kuldmedaliga ujua Ruta Meilutyte, tema järel võitis pronksmedali maadleja Aleksandr Kazakevic, eile teenis poksis samuti pronksise autasu Evaldas Petrauskas.

Üldises medalitabelis asub Leedu hetkel 37. kohal. Läti asub kahe medaliga 44. kohal, Eesti on Heiki Nabi hõbemedaliga maadlusest ja Gerd Kanteri pronksiga kettaheitest 57. kohal, Soome hoiab purjetamises võidetud hõbemedaliga 67. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles