Legendaarne Romario: Menezi aeg Brasiilia treneerina on läbi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mano Menezes
Mano Menezes Foto: SCANPIX

Endine maailma parim jalgpallur Romario oli pärast finaalis saadud kaotust Brasiilia koondise treeneri Mano Menezi valikute osas ülikriitiline ja vihjas võimalusele, et Brasiilia koondist ootab treenerivahetus.

«Ta (Menez- toim) on treener, kes ei suuda valida õiget koosseisussu ega kutsuda õigeid mängijaid koondisesse. Õnneks oli mäng Mehhiko vastu viimane, kus ta sai neid valikuid teha,» vahendab endise mängija sõnu Goal.com.

Enne turniiri suurfavoriidi seisuses olnud Brasiilia kaotas eile peetud Londoni olümpiamängude jalgpalliturniiri finaalis Mehhikole 2:1. Sambamaa mängijad jäid kaotusseisu juba esimesel minutil ning Brasiilia ei saanud oma mängu korralikult käima. 75. minutil löödi neile teine värav. Brasiilia auvärava lõi lisaminutitel vahetustest sekkunud Hulk.

«Kõik treenerid peavad olema valmis kandma vastutust oma tulemuste eest,» sõnas trener ise pärast kaotatud finaali. «Isegi kui meeskond võidab turniire, ei pruugi brasiillased treeneriga rahul olla, mis siis veel kaotusest rääkida.»

«Samas ei tohiks üks kaotus otsustavalt mõjuda. Isegi kui oleksime selle võitnud, poleks kõik meie probleemid lahenenud. Igast mängust tuleb midagi õppida,» ütles Menez.

Teel finaali lõid brasiillased igas mängus kolm väravat. Kõik eelnevad mängud olid lõppenud neile võidukalt, kõige pingelisem oli vastasseis Hondurasega, mille brasiillased võitsid 3:2.

Brasiilia on olümpiamängude finaalis mänginud nüüd kolmel korral ja iga kord on tulnud leppida kaotusega. Mehhiko jaoks oli tegemist esimese olümpiamängude finaaliga, kus osaletud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles