Al-Qaedaga seotud grupp ähvardas Somaalia olümpiasportlast

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zamzam Mohamed Farah
Zamzam Mohamed Farah Foto: SCANPIX

Somaalia naisjooksja Zamzam Mohamed Farah ütles BBCle antud intervjuus, et kavatseb pärast olümpiamängude lõputseremooniat pöörduda tagasi kodumaale, vaatamata sellele, et teda ja tema peret on olümpiamängudel osalemise tõttu ähvardatud.

Mohamedi on ähvardanud rühmitus al-Shabaab, millel on sidemeid kurikuulsa terroriorganisatsiooni al-Qaedaga. Sportlast ähvardati, kuna läänelikud tegevused nagu sport ei sobi al-Shabaabi maailmavaadetega. Kahest olümpial osalenud Somaalia sportlasest saab rohkem tähelepanu Mohamed Farah, kuna ta on naine.

Atleet ise peab ennast konservatiivseks moslemiks, kuid terroriorühmituse arvates läks naine siiski 400 m eeljooksus osalemise ja avatseremoonial lipu kandmisega üle piiri.

«Minu vanematele on samuti helistatud ja öeldud, et see, mis ma tegin ei olnud hea ning kui ma naasen, siis võetakse mind käsile,» ütles Mohamed.

Lisaks Zamzam Mohamed Farahile osales olümpiamängudel teise somaallasena Mohamed Hassan Mohamed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles