Korvpalliliiga juht: Foxi tegu polnud tahtlik. Kohtunike juht: oleme otsuses pettunud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta märtsis toksas Nate Fox Kalevi ja Rocki vahelise mängu käigus jalaga kohtunikku Aare Hallikot.
2009. aasta märtsis toksas Nate Fox Kalevi ja Rocki vahelise mängu käigus jalaga kohtunikku Aare Hallikot. Foto: Ove Maidla / Tartu Ülikool

Laupäeval Eesti meistriliiga kohtumises kohtunik Aare Halliko suunas jalalöögi teinud ning sellega vilemehe tagumikku riivanud Kalev/Cramo ääremängija Nate Foxile määratud karistus on tekitanud korvpalliringkondades vastakaid arvamusi.

Kohtunikud peavad ühe mängu vahelejätmist ning 3 000-kroonist trahvi liialt leebeks, meistriliiga esindajad aga ei näinud ameeriklase teos väga suurt pattu.

«See polnud tahtlik löök,» hindas juhtunut video vahendusel uurinud meistriliiga tegevjuht Rauno Pehka. «Seepärast ei pea ma karistust ka liialt leebeks. Ühe mängu vahelejätmine on piisavalt karm otsus.»

Pehka sõnul polnud tegemist tema ainuisikulise otsusega, vaid selle langetas komisjon, kuhu kuulus ka alaliidu peasekretär Karel Loide ning kohtunike esindaja. Viimast küll kohal polnud, otsuse juures arvestati vaid nende ettepanekuga, määrata Foxile kahemänguline keeld.

«Me ei saanud ju määrata maksimaalselt karistust – kui tulevikus juhtub midagi hullemat, mida me siis teeme,» selgitas Pehka otsuse tagamaid ning märkis, et juhendi järgi võinuks trahvisumma ulatuda 10 000 kroonini. Samuti saanuks määrata pikema võistluskeelu.

Kohtunike kogu juht Atso Matsalu sõnul on vilemehed otsuses pettunud. «Meie palusime kahemängulist karistust ja suuremat rahatrahvi. Otsus pidi langetatama alles täna, aga hommikul oli see juba olemas. Pehka võinuks ju meile helistada ja arvamust küsida,» avaldas Matsalu nördimust.

Samas möönis ta, et reageeris mängu ajal juhtunule valesti. «Minu nurga alt polnud see liigutus täpselt näha. Video põhjal on näha, et tegelikult tulnuks Fox kohe mängust eemaldada,» tunnistas Matsalu eksimust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles