Olümpial triumfeerinud poksija oli eelmisel aastal vanglas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: SCANPIX

Londoni olümpial Suurbritannia koondisele olümpiakulla võitnud Anthony Joshua lubab amatöörina jätkata kuni Rio de Janeiro olümpiani. Veel aasta tagasi oli noormees aga seadusega pahuksis ja tema olümpiaunistus oleks võinud unistuseks jäädagi.

Joshua alistas olümpial superraskekaalu finaalis itaallase Roberto Cammarelle.

The Suni andmeil sai 22- aastane poksija juba enne olümpiat korduvalt kutseid profikarjääri alustamiseks, ent keeldus. «Ma pole seda kunagi raha pärast teinud,» rääkis Joshua. «Jään amatööriks nii kaua, kui vähegi võimalik. Rio 2016 kõlab väga hästi.»

Poksiga alustas noormees neli aastat tagasi. Endine poksitšempion Lennox Lewis nägi Joshua olümpiavõitu ringi kõrvalt ja ennustab talle suurt tulevikku.

«Ta näitas, et tal on sisu. Kui läks raskeks, siis ta ei andnud alla, vaid võitles lõpuni. See näitab nii mõndagi,» rääkis Lewis. «Ükskõik, kas Joshua otsustab amatöörina jätkata või profiks hakata, teda ootab poksis suur tulevik.»

Noormees on üle elanud ka raskemaid aegu. 2011. aastal visati ta koondisest välja, sest politsei vahistas Johsua kanepi omamise eest. «Kui mind vahi alla võeti, olin kindel, et olümpiale ma ei pääse. Ent imesid juhtub ja nüüd elan ma rahulikku elu,» rääkis Joshua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles