Zenjov saab palliväljakule naasta alles uuel aastal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikalt vigastuspausilt naasnud Sergei Zenjov võib juba reedel kuuluda algkoosseisu
Pikalt vigastuspausilt naasnud Sergei Zenjov võib juba reedel kuuluda algkoosseisu Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise ründaja pidi sama vigastuse tõttu teist korda operatsioonil käima.
 


Mullu oktoobris Ukraina jalgpallimeistrivõistluste kohtumises põlve ristatsidemeid vigastanud 23-aastane Sergei Zenjov käis suvel uuesti operatsioonil ja palliväljakule võib ta naasta tõenäoliselt alles veebruaris.

Mai lõpus Eesti koondisega liitunud Lvivi Karpatõ ründaja ei saanud toona treeningutel kõike soovitut kaasa teha ning jäi kõigist viiest matšist kõrvale. Samas novembris tehtud operatsiooni järel jõudis ründaja kevadel sellisesse vormi, et sai Ukraina kõrgliigas ka oma tööandjat aidata, kuid mai lõpus selgus, et paranemine ei ole kulgenud loodetult ning taas tuleb heita operatsioonilauale. «Oli näha, et tal on probleeme, tema põlv oli ebastabiilne ja jalgpalli mängimine ei tulnud sellises seisus enam kõne alla,» täpsustas koondise arst Kaspar Rõivassepp.

Operatsioon Saksamaal

«Kuna sama põlvega tekkisid uuesti probleemid, tehti MRT ning selgus, et on vaja taas operatsioonile minna. Praegu tegelen taastusraviga ning tõenäoliselt saan alles uuel aastal korralikult trenni tegema hakata,» rääkis ründaja, kes täpsustas, et viimane operatsioon oli tal 27. juunil.

Nagu eelmiselgi korral käis Zenjov ka nüüd lõikusel Saksamaal ning nõu ja jõuga on omalt poolt aidanud Eesti koondise tohtrid. «Olen kogu aeg Kaspariga nüüd ühendust pidanud ja tema on ka minu seisundiga kogu aeg kursis olnud,» sõnas Zenjov.

Kui põlve ristatsideme traumast taastumine võtab tavaliselt aega umbes pool aastat, siis Eesti koondislane jõudis pärast esimest vigastust palliplatsile tagasi isegi kiiremini. Samas liigne kiirustamine ennast kokkuvõttes ära ei tasunud.

«Esimene operatsioon õnnestus ka hästi, kuid operatsioonijärgsel perioodil olid ootused suured ning treeningutega alustati liiga vara. Seal olid lihtsalt põhimõttelised eksimused ning ristatside sulas sisuliselt ära,» rääkis Rõivassepp. «Igasuguse operatsiooni järel tuleb järgida kindlat režiimi ning kui ristatsideme vigastuse puhul enneaegselt harjutama hakata, siis see sulabki ära.»

Taastumine kulgeb hästi

Seega on ka selge, et septembris ja oktoobris toimuvatel MM-valikmängudel peab Eesti koondis Zenjovita hakkama saama. «Samale põlvele tehtud teine selline operatsioon tähendab, et nüüdne paus kestab umbes kaheksa kuud. Veebruar on tõenäoliselt see aeg, kus ta saab hakata täiskoormusel trenni tegema,» täpsustas Rõivassepp.

«Valikmängudest kõrvale jäämisest on kindlasti kahju, kuid elan meeskonnale loomulikult kaasa. Tõenäoliselt teen seda siiski teleri vahendusel,» lisas ründaja, kes saab praegu taastusravi oma koduklubi juures.
Vaatamata sellele, et sama põlvega kahel lõikusel käinud Zenjovi ootab kokku sisuliselt 1,5 aasta pikkune mängupaus, usub Rõivassepp, et õiget režiimi järgides võib ta heal tasemel jalgpallurikarjääri jätkata.

«Kindlasti peab see olema sellele põlvele viimane operatsioon. Tehniliselt oleks kolmandat juba raske sooritada. Praegu on taastusravi kulgenud aga väga hästi ning ma ei näe ühtegi probleemi, mis võiks tal takistada tulevikus tipptasemel mängimist,» rääkis Rõivassepp. «Praegu järgib ta täpselt kõiki neid asju, mida Saksa kirurg ning meie oleme talle soovitanud.»

2012. aasta EM-valiksarjas oli Zenjov Eesti koondise üks põhiründajaid ning kümnest kohtumisest tegi ta kaasa kaheksas. Kokku jäi tema arvele nendes matšides kaks väravat ja üks resultatiivne sööt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles