Dopingupatune Ostaptšuk: kõige olulisem on taastada oma maine

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Ostaptšuk ei suutnud olümpiamängude medalitseremoonial pisaraid tagasi hoida.
Nadežda Ostaptšuk ei suutnud olümpiamängude medalitseremoonial pisaraid tagasi hoida. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel naiste kuulitõukes tulemusega 21.36 esikoha võitnud valgevenelanna Nadežda Ostaptšuk peab oma kuldmedali loovutama, kuna ta andis positiivse dopinguproovi. Ostaptšuk jäi vahele metenoloomi kasutamisega.

«Ma ei mõista, kust see tulla sai,» vahendab Telegraph Valgevene sportlase sõnu. «Loodan, et kõik laheneb. Minu jaoks on kõige olulisem taastada oma maine.»

Ostaptšuk rääkis, et teda kontrollitakse aasta läbi nädalast nädalasse ning ta ei oleks nii rumal, et võtta selline risk enne olümpiat.

«Olen teinud sporti juba palju aastaid ja keegi pole mind kunagi milleski süüdistanud. Nüüd tulid süüdistused pärast suurvõistluste kuldmedalit... Ma ei mõista seda,» rääkis ta.

Kuldmedali saab nüüd Uus-Meremaa sportlane Valerie Vili, teiseks tõuseb venelanna Jevgenia Kolodko ja kolmandaks hiinlanna Lijao Gong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles