Olümpiamedalist ilma jääv Ostaptšuk süüdistab konkurent Adamsit dopingu tarvitamises

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Ostaptšuk Londoni OMil.
Nadežda Ostaptšuk Londoni OMil. Foto: SCANPIX

Londoni olümpial kuldmedali võitmise järel positiivse dopinguproovi andnud Valgevene kuulitõukaja Nadežda Ostaptšuk on asunud vasturünnakule ja süüdistab Londonis hõbedale tulnud uus-meremaalanna Valerie Adamist keelatud ainete kasutamises.

31-aastane Ostaptšuk pidi oma kullast loobuma ja selle saab Adams. Nüüd on aga süüdistab valgevenelanna hoopis Adamsit, et too kasutas 2005. aasta Helsingi EMil steroide, kirjutab Uus-Meremaa ajaleht New Zealand Herald.

Nimelt ütles Ostaptšuk Valgevene meediale, et Adams polnud Londoni olümpial esialgses võistlejate nimekirjas just seetõttu, et põrus 2005. aastal dopingukontrollis. «Mind valatakse meedias sopaga üle, aga teised pääsevad puhta nahaga,» ütles Ostaptšuk. «Ta polnud olümpial isegi võistlejate nimekirjas, sest andis 2005. aastal positiivse proovi.»

Uus-Meremaa olümpiakoondise ametnikud unustasid tiitlikaitsja Valerie Adamsi kuulitõuke eelvõistlusele kirja panna. Viga tuli ilmsiks vaid mõned tunnid enne naiste kuulitõuke eelvõistluse algust, mistõttu tuli Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt ja Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult Adamsi jaoks eriluba taotleda. Mõlemalt institutsioonilt vastav luba ka saadi ning Adams pääses siiski võistlema.

Adamsi mänedžer Nick Cowan lükkab süüdistused ümber. «Valerie Adams pole kunagi üheski dopingukontrollis põrunud, samuti pole teda kunagi keelatud ainete kasutamises kahtlustatud, need süüdistused on täiesti absurdsed,» rääkis Cowan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles