Ostaptšuk ei taha kuldmedalist loobuda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Ostaptšuk.
Nadežda Ostaptšuk. Foto: SCANPIX

Londoni olümpial naiste kuulitõukes kulla võitnud valgevenelanna Nadežda Ostaptšuk jäi pärast seda vahele dopingu tarvitamisega ning peab oma medalist loobuma.

Valgevenelanna ei ole aga nõus oma medalist loobuma ja nii peab medali õige omanik Valerie Adams Uus-Meremaalt väljateenitud autasu kättesaamisega ootama.

Uus-Meremaal planeeritakse juba suuri pidustusi, mille käigus medal Adamsi kätte peaks jõudma, ent sündmuse tähtaeg on seni teadmata.

«Järgmisel nädala see ilmselt ei toimu, sest Ostaptšuk pole nõus medalit ära andma,» sõnas Uus-Meremaa Kergejõustikuliidu juht Brett Addison sealsele ajalehele Otago Daily Times. «Tundub, et kohalik alaliit ja sealne antidopingu agentuur on tema poolel.»

Ostaptšuk on öelnud, et tema treener lavastas ta süüdi ja ta pole keelatud aineid kasutanud. Lisaks süüdistas ta hoopis Adamsit steroidide kasutamises, kuigi igasugused tõendid selle kohta puuduvad ja Adams pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud.

«Kahjuks pole Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel kapis varumedaleid, mida sellistel puhkudel anda. Seetõttu peame lihtsalt ootama,» ütles Uus-Meremaa spordiminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles