Video: 16-aastane nooruk püstitas Hispaania liigas uue väravarekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaga mängijad.
Malaga mängijad. Foto: SCANPIX

16-aastane Kameruni ründaja Fabrice Olinga lõi kodumeeskonna Malaga kohtumises Celta Vigoga võiduvärava ja kerkis tänu sellele Hispaania kõrgliiga kõigi aegade noorimaks väravalööjaks.

Vahetusest platsile tulnud Olinga tabamus kuus minutit enne La Liga avavooru kohtumise lõppu jäigi mängu ainsaks ja Malaga sai kirja väärtusliku 1:0 võidu. Olingal on vanust 16 aastat ja 98 päeva. Eelmine rekord kuulus Athletic Bilbao ründaja Iker Muniani nimele, kes oli 2009. aasta oktoobris väravat lüües 16 aastat ja 289 päeva vana.

Malagale oli võit vajalik, sest ehkki mullu lõpetati koduliiga neljandal kohal ja tagati klubi ajaloos esmakordselt pääs Meistrite liiga play-off-ringi, vaevavad klubi Katari omanikke rahamured. Mängijatele palga maksmine viibib, samuti oli Malaga sunnitud müüma oma läinud hooaja parima mängija Santi Cazorla Londoni Arsenalile ja parima väravaküti Salomon Rondoni Kaasani Rubiinile.

La Liga eilsed tulemused:

Celta Vigo - Malaga 0:1 (84. Olinga)

Sevilla - Getafe 2:1 (34. Fazio, 39. pen Negredo - 51. Alexis)

Mallorca - Espanyol 2:1 (2., 85. Hemed - 6. Wakaso)

Tiitlikaitsja Real Madrid alustab uut hooaega täna, võõrustades mullust kolmanda koha meeskonda Valenciat. Barcelona mängib samuti kodus Real Sociedadiga.

Vaata videot Olinga ajaloolisest väravast SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles