Moto GP maailmameister läheb raskest vigastusest hoolimata starti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Casey Stoner vigastas Indianapolises kukkudes jalga.
Casey Stoner vigastas Indianapolises kukkudes jalga. Foto: SCANPIX

Valitsev MotoGP maailmameister Casey Stoner kukkus Indianapolise rajal peetava USA etapi ajasõidus ja vigastas raskelt jalga, kuid kavatseb siiski võistluse starti minna.

Austraallane viidi raja 13. kurvis toimunud kukkumise järel kanderaamiga raja äärest ära ning haiglas tehtud uuringud kinnitasid, et viga on saanud nii hüppeliigese sidemed kui ka pahkluu. Stoneri meeskonna Honda avaldatud teate põhjal on tal mitmed väikesed luumõrad. Sellegipoolest teatas mees, et püüab täna starti tulla.

«Vaatame hommikul, kuidas seis on, aga teen kõik, et võistelda,» lausus Stoner, kes taipas enda sõnul otsekohe, et vigastus on tõsine. «Tegu on mu karjääris esimese korraga, kus ma ei suutnud pärast kukkumist omal jalal minema kõndida. Ajasin ennast püsti, kuid sain alla vaadates aru, et jalalaba on imeliku nurga all. Jala alaosast käis tuline valu läbi ja siis kuulsin raksatust, kui hüppeliiges taas oma kohale hüppas. Olin kindel, et midagi on murdunud,» kirjeldas ta kukkumist.

«Tahaksin tänada kõiki arste, kes minu eest hoolitsesid – nad olid nii professionaalsed, hoolitsevad ja erakordselt abivalmis. Paraku näitas kompuuteruuring, et olen rebestanud peaaegu kõiki sidemeid, mis jalalabas on. Lisaks sai sääreluu kõvasti põrutada,» ütles Stoner, kes jõudis enne kukkumist välja sõita kuuenda stardikoha.

Veel kehvemini läks kvalifikatsioonis Nicky Haydenil, kes kukkus täpselt samas kurvis ja kaotas hetkeks teadvuse. Kiirelt haiglasse kontrolli toimetatud ameeriklasel õnneks siiski tõsiseid peavigastusi ei tuvastatud, tema paremas käes leiti vaid kaks väikest luumõra. Võistlussõidu starti arstid kaheksanda stardipositsiooni välja sõitnud Haydenit aga ei lubanud, jättes ta haiglasse jälgimisele.

Vaata videot Stoneri kukkumisest SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles