Aigar Leok krooniti enduuros Euroopa meistriks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Martin Mand

Slovakkias Krompachys sõideti selle aasta viimane Euroopa meistrivõistluste etapp enduuros ning eestlaste rõõmuks kindlustas Aigar Leok hooaja kokkuvõttes absoluutarvestuses Euroopa meistri tiitli.

Lisaks sai Aigar Leok hõbeda klassis E3 ja Martin Leok tõi koju hõbeda E2/E3 juunior klassis.

Aigar oli viimasel etapil kahel päeval kolmest absoluudi kiireim, vaid viimasel päeval pidi ta tunnistama itaallase Gianluca Martini paremust. Vaatamata sellele tuli kõigil teistel sõitjatel tunnistada Aigar Leoki paremust absoluutarvestuses hooaja kokkuvõttes. Avaetapi Itaalias vahele jätnud Aigar oli vaid kahel päeval järgnevatel etappidel absoluudi teine, ülejäänud päevadel oli ta kiireim. 

«Algselt oli mul plaanis enduuro Euroopa meistrivõistlustel kaasa teha vaid Eesti ja Läti etapid. Seis oli aga enne viimast etappi hea ja nädala alguses tuli tiimilt kõne, et võta suund Slovakkiasse. Naljaga pooleks võib öelda, et see oli tiimikorraldus. Kõik läks nii nagu pidi, muresid polnud ja tiitel sai ära toodud. Vend Martin sai ka oma ülesandega hästi hakkama, meie perele üks hõbe veel juures. Nüüd ootavad ees veel kaks enduuro MM-etappi, üks uuel nädalavahetusel Rootsis ja siis juba Soomes,» rääkis Aigar Leok.

Klassis E3 oli Aigar samuti Slovakkia etapi kõigil kolmel päeval parim. Hooaja kokkuvõttes kuulus talle teine koht, viis punkti rohkem kogus hooaja peale Maurizio Micheluz.

Väga rahul võib olla ka Martin Leoki tulemusega, kes klassis E2/E3 juunior tuli hooaja kokkuvõttes hõbedale. Viimasel etapil oli ta korra viies ja kaks korda kuues. Euroopa meistriks tuli selles klassis Gianluca Martini, kes oli absoluutarvestuses Aigar Leoki järel teine.

Veteranide klassis esindas Eestit Slovakkias Toivo Nikopensius. Esimesel päeval oli ta oma klassi üheksas, teisel kümnes ja kolmandal taas kümnes. Hooaja kokkuvõttes kuulus Nikopensiusele väga korralik viies koht. E3 klassis saavutas hooaja kokkuvõttes 11. koha Toomas Triisa, Tõnu Kallast oli 17. ja Mart Meeru 26. Egon Üpraus oli klassis E2 hooaja kokkuvõttes 33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles