Võru rattaralli võitis lätlane Smirnovs, Taaramäe oli kolmas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Smirnovs.
Andris Smirnovs. Foto: Mihkel Jüri / Rattaprofid

Filter Maanteekarikasarja 5. etapi, Võru 7. Rattaralli võitis Läti profiklubisse Rietumu-Delfin kuuluv Andris Smirnovs. See on tänavu esimene kord, kui Filter Maanteekarikasarja etapil välismaalane esikolmikusse jõuab.

98 km pikkuse põhisõidu keskel õnnestus peagrupist põgeneda üheksal ratturil, lisaks Smirnovsile kuulusid jooksikute sekka näiteks ka Rein Taaramäe, Rene Mandri ja Jaan Kirsipuu. Umber 15 km enne lõppu läks juhtgrupp pooleks ning ette jäi viis meest: Smirnovs, Taaramäe, Mandri, Allan Oras ja Mihkel Räim.

Võidu võttis hiljutistel Euroopa meistrivõistlustel 8. koha saanud Smirnovs, talle järgnesid Räim, Taaramäe, Mandri ja Oras. Tiitlikaitsja Vahur Valvas sai 29. koha.

51 km distantsi läbis kõige kiireminiEkke-Laur Vosman, kes edestas Norman Vahtrat ja Maris Kalejsi. Sarja üldliidriks kerkis aga Vahur Valvas, kes edestab Kristen Kivistikku nelja ja Mihkel Räime viie punktiga.

Võru 7. Rattarallil startis 518 osalejat, mis tähendab umbes 60-protsendilist tõusu võrreldes eelmise aastaga. Filter Maanteekarikasarjale pannakse punkt 26. augustil, kui sõidetakse Tabasalu 2. Rattaralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles