Eesti krossipoisid jõudsid Euroopa esikümne piirile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Hiiemägi.
Andreas Hiiemägi. Foto: Martin Mand

65cc ja 85cc klasside Euroopa meistrivõistluste finaalis Inglismaal, Matterley Basini rajal sõideti pühapäeval teised võistlussõidud. Eesti poiste tulemused olid paremad kui esimeses sõidus ja kahe sõidu kokkuvõttes olid meie parimad Euroopa esikümne piiril.

65cc klassis saavutas Andreas Hiiemägi (KTM) pühapäevases sõidus kümnenda koha, sellele positsioonile tõusis ta teise kümne lõpust, kus ta peale starti oli. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle 12. koht, Euroopa meistriks krooniti selles klassis Šveitsi sõitja Xylian Ramella, kes oli esimeses sõidus esimene ja teises teine.

85cc klassis tegi eestlaste parima esituse teises sõidus Karl-Robert Reinike (KTM), kes oli üheksas. Sisuliselt terve sõidu seitsmendal kohal sõitnud Reinike andis viimasel ringil ära kaks kohta. Tamur Talviku (KTM) oli 25, Jan Jakobson (KTM) 26 ja Hendrik Talviku (Suzuki) 29. Kokkuvõttes oli Reinike 14, Tamur Talviku 28, Jan Jakobson 29 ja Hendrik Talviku 32. Euroopa meistriks 85 cc klassis tuli Hollandi krossipoiss Davy Pootjes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles